WorldSkills Shanghai afgelast

13 jongeren van het Belgian Team zouden deelnemen

1 juni 2022 - WorldSkills Shanghai 2022, het wereldkampioenschap voor beroepen, zou plaatsvinden van 13 tot 16 oktober. Maar de beslissing is zopas gevallen: het evenement is afgelast vanwege de hernieuwde gezondheidscrisis in China. Het team van WorldSkills Belgium reikt oplossingen aan om de 13 jonge talenten van het Belgian Team 2022 een internationale ervaring te bezorgen.

Communiqué en français

Het besluit is gisteren genomen. In een videoconferentie hebben WorldSkills International, WorldSkills Shanghai, een meerderheid van de 85 leden en alle partners/sponsoren hebben de beslissing genomen om de volgende WorldSkills Shanghai 2022 te annuleren.

Ondanks meer dan vier jaar voorbereiding beletten de huidige omstandigheden de organisatoren om een veilige wedstrijd te organiseren en om de veiligheid van de duizenden deelnemers en bezoekers te garanderen. Ook andere internationale evenementen zijn onlangs door de Chinese autoriteiten afgelast of uitgesteld.

"WorldSkills Shanghai en WorldSkills International hebben er alles aan gedaan om deze unieke professionele en menselijke ervaring mogelijk te maken voor de 1500 jongeren die zich erop hadden voorbereid," zegt Francis Hourant, directeur van WorldSkills Belgium.

Een grote teleurstelling voor de 13 deelnemers van het Belgian Team 2022. "Wij willen de inzet en de niet-aflatende motivatie van deze 13 jongeren, de Experts, de Team Leaders en de oudere collega's die hen gesponsord hebben, benadrukken. We willen ook graag alle partners, scholen en opleidingscentra bedanken en alle personen, leraren, trainers en professionals die hebben bijgedragen aan hun opleiding", zegt het WorldSkills Belgium team nog.

Dit team werkt reeds aan een aantal innoverende projecten, ook met internationale collega's. Wat is het doel? Oplossingen aanreiken om de 13 jonge talenten van het Belgian Team 2022 in staat te stellen om, net als hun voorgangers, een verrijkende internationale ervaring op te doen.

De organisatie bevestigt ook dat het Belgisch kampioenschap zal worden gehouden tijdens de Startech's Days, in Ciney, van 13 tot 15 november 2022.

Perscontacten

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium est l’association belge en charge de la promotion des métiers techniques et technologiques, notamment par le biais de compétitions de haut niveau organisées chaque année en Belgique, les Startech’s. WorldSkills Belgium est le représentant en Belgique de WorldSkills International (l’organisation mondiale, 85 pays membres) et WorldSkills Europe (l’organisation européenne, 31 pays membres).

2022-06-persbericht Shanghai.pdf

PDF - 286 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).