Uitnodiging | Startech’s Days op Ciney Expo vanaf zondag 13/11

6.000 mensen worden verwacht op het grootste promotie-event voor technische en technologische beroepen in België. De officiële opening van de Startech's Days 2022 vindt plaats op zondag 13 november om 13.30 uur in Ciney Expo, rue du Marché Couvert 3 in Ciney.

p het programma: meer dan 100 activiteiten, workshops en conferenties en 27 nationale finales van beroepenwedstrijden. Van 13 tot 15 november wordt een opkomst verwacht van meer dan 6.000 personen op de 18.000 m² waar tijdens de Startech’s Days in Ciney technische, technologische en wetenschappelijke beroepen in de kijker staan.

Op zondag opent het evenement zijn deuren met een primeurdag speciaal voor gezinnen. Ze kunnen er beroepenwedstrijden in actie zien en ruim 100 beroepsanimaties voor jong en oud meepikken.

[Volledige persmap en foto's hier, met de herkomst van de aan de wedstrijd deelnemende jongeren].

Hoogtepunten

  • Officiële opening in aanwezigheid van ministers Willy Borsus en Christie Morreale op zondag 13 november om 13.30 uur.
  • Zondag 13 november, primeurdag speciaal voor gezinnen. Een recente studie van UCLouvain en Forem wees het opnieuw aan: "Vaak zijn het de ouders die de uiteindelijke beslissing nemen bij de keuze van een studierichting. Hun invloed is dus doorslaggevend." (Onderzoek naar de bepalende factoren van de aantrekkingskracht van wetenschappelijke en technische studies en beroepen (STEM) bij 12-25-jarigen, in 2019 uitgevoerd bij 6.200 personen door UCLouvain voor Forem).
  • Officiële wedstrijden in 27 beroepen op zondag, maandag en dinsdag voor 166 jonge Belgische finalisten en 17 internationale deelnemers
  • Prijsuitreiking op woensdag 16 november vanaf 19.00 uur.

Tussen 2014 en 2021 dongen zowat 6.000 jonge Belgen tussen 18 en 25 jaar mee naar erkenning van hun uitmuntendheid via hun deelname aan een wedstrijd. Meer dan 320 jongeren namen sinds 1999 deel aan een internationale wedstrijd.

Het gaat om een van de acties die WorldSkills Belgium onderneemt om technische beroepen te promoten, met name via hoogstaande wedstrijden. Belangrijk weetje: 19 van de 27 wedstrijdberoepen worden door het FOREM beschouwd als knelpuntberoepen of kritieke functies.

Praktisch, voor de pers

  • De Startech's Days duren drie dagen (zondag van 11 tot 17 uur, maandag en dinsdag van 9 tot 16 uur) en u kunt op elk moment langskomen (graag een seintje vooraf).
  • De toegang is gratis.

Perscontacten

 

PERSDOSSIER

PDF - 267 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).