OFFICIËLE OPENING VAN DE EERSTE "WORLDSKILLS BELGIUM TRAINING CENTERS" : EEN PRIKKELENDE STIMULANS VOOR LASWERK

Zoals de Rode Duivels hun trainingscentrum in Tubeke hebben, zo hebben ook de "Red Bears", dat zijn competitiespelers in technische en technologische beroepen, nu ook hun opleidingscentrum. Of beter "opleidingscentra" in het meervoud, want de beroepen die kunnen deelnemen aan de dynamiek van de WorldSkills zijn talrijk en divers. Het eerste vak dat met de nieuwe formule van start gaat, is lassen.

In de WorldSkills Belgium Training Centers volgen jonge Belgische deelnemers voortaan een uniek ontwikkelingsprogramma vóór een Belgische of internationale wedstrijd, wat zeer nuttig is om hun carrière een boost te geven. De eerste twee centra die zich bij dit innoverende partnerschap met betrekking tot lassen aansluiten, zijn Technicity.brussels in Anderlecht en Technocampus in Gosselies. De officiële opening vindt plaats op 22 april.

"Met de oprichting van een WorldSkills Belgium Training Center willen we in de eerste plaats uitgroeien tot referentiecentrum in een vakgebied om de lessen van Belgische en internationale wedstrijden te kunnen delen met een volledige beroepssector. We baseren ons hiervoor op twee elementen: een lerarenteam dat is opgeleid om jongeren in een vak te begeleiden volgens de WorldSkills Operational Standard en de internationale uitwisseling van goede praktijken, in een centrum dat is uitgerust met het nodige materiaal om de beroepsopleiding goed te laten verlopen", vat Francis Hourant, directeur van WorldSkills Belgium, samen.

Voor lassen wordt het onderwijsteam geleid door Raphaël Colle, WorldSkills Belgium-expert in lassen:

"Een WorldSkills Belgium Training Centre brengt jongeren samen: het triggert hen om deel te willen uitmaken van de beweging. Bovendien krijgen ze toegang tot de modernste uitrusting van het land en de kans om aanvullende knowhow te verwerven."

Kevin Deltour, 26 jaar oud en winnaar van een medaille van uitmuntendheid in lassen tijdens EuroSkills Graz 2021, is het daarmee eens:

"Ik heb de kans gehad om met Raphaël in deze centra te trainen nog voor ze officieel erkend werden. Dit label van opleidingscentrum is aantrekkelijk, het is een kwaliteitsgarantie voor jongeren en werkgevers."

Een eerste selectie van 10 jonge lassers die van het nieuwe label kunnen genieten, is een feit. Nadat zij in maart 2022 met succes de preselectie door Raphaël en zijn collega's hebben doorstaan, vormen zij het "Skills Team Lassen". Beniamin, Benjamin, Gillis, Kilian, Maarten, Michiel, Nicolas, Quentin, Yente en Zion zullen de unieke kans krijgen om de komende maanden hun vaardigheden op het hoogste niveau te brengen in Technicity.brussels en Technocampus. De beste 6 van hen gaan door naar de finale van het Belgisch kampioenschap, die van 13 tot 15 november plaatsvindt in Ciney, in de hoop een ticket te bemachtigen voor het Europese niveau, EuroSkills 2023, dat zal plaatsvinden in Polen. Kilian Bovée zal België in oktober vertegenwoordigen op WorldSkills Shanghai 2022 en zal begeleid worden door de beste trainers van beide centra.

Meer WorldSkills Belgium Training Centers zullen in de komende maanden worden geopend.

 

Perscontacten

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech's.

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 aangesloten landen) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 aangesloten landen).

Persbericht Training Center

PDF - 137 Kb

 

Raphaël Colle en voormalige concurrenten
Raphaël Colle en voormalige concurrenten

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).