Nieuwe data: EuroSkills Graz 2020 uitgesteld tot januari 2021

EuroSkills Graz 2020, het Europees beroepenkampioenschap, zou van 16 tot 20 september 2020 georganiseerd worden. De huidige situatie heeft er anders over beslist. Het evenement gaat nu door van 6 tot 10 januari 2021.

[Communiqué de presse en français]

Het Europees beroepenkampioenschap volgt het voorbeeld van de Olympische Spelen en wordt uitgesteld naar volgend jaar. Om de gezondheid van iedereen te beschermen, hebben WorldSkills Europe en het organisatiecomité van EuroSkills Graz 2020 besloten om het evenement te laten doorgaan van 6 tot 10 januari 2021, nog steeds in Graz, Oostenrijk. In slechts drie weken werd er een oplossing gevonden voor de vele problemen op logistiek en organisatorisch vlak.

Het is niet meer dan logisch dat een internationaal evenement van dergelijke omvang niet vroeger kan doorgaan vanwege de huidige pandemie en de Europese reisbeperkingen die waarschijnlijk nog tot de herfst van dit jaar zullen aangehouden worden.

En onze 'Red Bears' ?

De samenstelling van het nationale team dat ons land in Graz zal vertegenwoordigen, wordt op 23 april via Facebook bekendgemaakt. Elke ‘Red Bear’ heeft dan tot januari de tijd om zich met zijn/haar Expert klaar te stomen.

Voor de samenstelling van het Belgian Team houden de Experts, samen met de leden van hun jury en/of hun beroepscomité, rekening met de volgende elementen:

  • Het resultaat van de preselecties;
  • De gegeven opleidingen na de preselecties, indien van toepassing.

Om hun keuze en beoordeling zo goed mogelijk te staven, kunnen ze:

  • Een telefonisch gesprek met de finalisten houden;
  • Advies vragen aan de mental coach van World Skills Belgium die, bij twijfel tussen twee deelnemers, ​ een telefonisch gesprek met hen zal houden.
“We begrijpen dat het uitstellen van EuroSkills Graz 2020 voor sommige deelnemers een ontgoocheling is. De veiligheid en het welzijn van alle betrokken personen zijn echter cruciaal. We zijn er eveneens van overtuigd dat de organisatie van dit buitengewone evenement aan het begin van het nieuwe jaar een positief en stimulerend signaal voor onze economie en de WorldSkills-beweging zal zijn”, besluiten de vertegenwoordigers van WorldSkills Europe en het organisatiecomité van EuoSkills Graz 2020.

 Perscontacten

Over WorldSkills Belgium

World Skills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s.

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 83 lidstaten) en WorldSkills ​ ​ ​ Europe (de Europese organisatie met 30 lidstaten).


Nieuwsbericht in WORD

DOC - 93 Kb

Nieuwsbericht in PDF

PDF - 310 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).