EuroSkills Graz eind september bevestigd

Dit zein de 20 jonge "Red Bears" die België in Oostenrijk vertegenwoordigen!

[Communiqué de presse en français]

23 juni 2021 - Eindelijk! Ze mogen naar Oostenrijk gaan! WorldSkills Europe en het organisatiecomité van EuroSkills Graz hebben bevestigd dat het Europees kampioenschap voor beroepen zal plaatsvinden van 23 tot en met 25 september 2021. Wie zijn de 20 jonge "Red Bears", de naam die gegeven is aan de jonge talenten van het Belgian Team?

In Oostenrijk zullen eind september meer dan 320 jongeren onder de 25 jaar 3 dagen lang de strijd met de andere teams aangaan! Net als topatleten zullen de 20 jongeren van het Belgian Team zich de hele zomer blijven voorbereiden om hun vaardigheden te verfijnen, met de hulp van professionele coaches die hen zullen helpen hun techniek tot in de puntjes te perfectioneren, aan hun mentale gesteldheid te werken zodat ze klaar zijn om elke situatie aan te kunnen, en dit met één enkele ambitie: uitmuntendheid. In de ADEPS-centra zijn twee weekends van Team Building gepland (van 9 tot 11 juli in Spa en van 27 tot 29 augustus in Froidchapelle).

"Dit is uitstekend nieuws voor de 20 jongeren van het Belgian Team, hun Experts en de promotie van technische en technologische beroepen. Het Belgian Team zal eindelijk de volle omvang van de kwaliteit van de opleiding in onze scholen en opleidingscentra kunnen demonstreren", aldus Francis Hourant, directeur van WorldSkills Belgium. 

Het evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden in september 2020, maar werd twee keer uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie - eerst tot januari 2021 en daarna zonder geplande data. Gisteren hebben de organisatoren het evenement bevestigd: EuroSkills Graz 2021 wordt gehouden van 23 tot en met 25 september in het Schwarzl Freizeitzentrum, op 15 km van het centrum van Graz. Meer informatie op www.euroskills2021.com.

Lijst van de « Red Bears » 2021

Het Team neemt het in 17 beroepen tegen de andere teams op, aangezien 3 beroepen in teams worden uitgevoerd: inrichting parken & tuinen, robotica en mechatronica. Van de 20 jongeren die het Belgian Team vormen, hebben er vijf al internationale ervaring. Ze hebben ons land immers al vertegenwoordigd tijdens WorldSkills Kazan in augustus 2019. Het gaat om Alexandre Stamatiadis in het beroep ‘kapper’, Harisson Reale en Pierre Schyns in ‘mechatronica’, Antoine Maréchal in ‘automobieltechnologie’ en Julien Ramlot in ‘metselwerk’.

In vergelijking met de lijst van vorig jaar zijn er enkele kleine wijzigingen opgetreden als gevolg van levenslopen.

 • Automobieltechnologie: MARÉCHAL Antoine, 23 jaar, 6542 LOBBES, Leraar bij Collège Notre-Dame à Dinant
 • Bakker: BURTON Simon, 25 jaar, 4990 LIERNEUX, Zelfstandig – Bakkerij Burton in ArbrefontaineLesgever bij IFAPME Luik
 • Bloemenkunst: CHAOUCHE Aymeric, 23 jaar, 2880 BORNEM, Zelfstandig - Atelier Soren Van Laer in Bornem
 • Computerondersteund ontwerpen: PIROTTE Jérôme, 22 jaar, L-6930 MENDORF (Luxembourg), student Hénallux Seraing (Haute École de Namur-Liège-Luxembourg)
 • Houtbewerking: DE MEESTER Wouter, 23 jaar, 8000 BRUGGE, student Institut Saint-Luc Tournai
 • Inrichting parken & tuinen: PIETTE Nicolas, 21 jaar, 4671 BLEGNY, werkt bij Bedrijf Jérôme Orban , SERVAIS Valentin 21 jaar, 4845 JALHAY, Zelfstandig – Bedrijf Servais Valentin Aménagement extérieur in Jalhay
 • Kapper: STAMATIADIS Alexandre, 21 jaar, 4040 HERSTAL, werkt bij Geoganic in Hasselt
 • Kok: MULPAS Curtis, 25 jaar, 4520 VINALMONT, Kookleraar – École de cuisine Pierre Romeyer (IPES Wavre)
 • Lassen: DELTOUR Kevin, 25 jaar, 1400 NIVELLES, werkt bij Newtube in Bernissart
 • Mechatronica: REALE Harisson, 22 jaar, 4860 PEPINSTER, student HELMo Gramme, en SCHYNS Pierre, 25 jaar, 4850 PLOMBIÈRES, werkt bij Lactalis in Walhorn
 • Metselwerk: RAMLOT Julien, 24 jaar, 5590 CINEY, werkt bij Bedrijf Macors ​ in Hamois, vanaf juli – Zelfstandig – Ramlot Maçonnerie in Ciney
 • Robotica: HEYERES Louis, 20 jaar, 4630 SOUMAGNE en RAMI Youssef, 25 jaar, 4020 LUIK, beide studenten HELMo Saint-Laurent (Haute École Libre Mosane)
 • Schilderwerken & Decoratie: HAUSPIE Valerie, 20 jaar, 8890 MOORSLEDE, student VTI Roeselare, vanaf septembre : Universiteit Gent
 • Schoonheidstherapie: DOS SANTOS FERREIRA Kelly, 23 jaar, 1440 BRAINE-LE-CHÂTEAU, werkt bij Spa Cinq mondes du Dolce La Hulpe
 • Schrijnwerk: GRANDMONT Dorian, 20 jaar, 6953 MASBOURG, Middelbare school Libre Saint-Hubert
 • Steenhouwen: RONZULLO Mathéo, 20 jaar, 4570 MARCHIN
 • Web Technology: DURIEUX Laura, 23 jaar, 1190 FOREST, werkt bij Business Inside Software in Brussel

Perscontacten en foto's

Link naar de officiële foto’s van de teamleden:https://www.flickr.com/photos/skillsbelgium/

Wil je deze zomer een jong talent ontmoeten en/of portretteren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om hun contactinformatie te krijgen:

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).

2021-06-Belgian Team_NL.pdf

PDF - 332 Kb

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).