De Startech's Days, 'the place to be' om beroepen de ontdekken

De Startech’s Days zijn een belangrijk evenement om technische en technologische beroepen in België te promoten. Dit jaar vindt het evenement op 8 en 9 november plaats in Ciney.

[Communiqué en français]

Op het programma: meer dan 100 activiteiten, workshops en conferenties, en 22 finales van de wedstrijden voor beroepen. Het evenement is gratis en vrij toegankelijk. Er worden tientallen klassen verwacht.

Twee dagen Ciney : het programma

 • 100 activiteiten om kennis te maken met de beroepen in drie beroependorpen: biobrandstoffen maken, met een drone vliegen, leren coderen, betegelen, 3D-printen, enz.
 • 5 conferenties rond STEAM waaronder ‘L’orientation tout au long de la vie, cela commence à l’école !’ (‘Levenslange oriëntatie begint op school!’) op ​ 9 november om 10.00 uur.
 • 22 finales van het nationaal beroepenkampioenschap[B1] : automobieltechnologie, bakkerij, betegeling, computergraphics, computerondersteund ontwerpen, elektrische installaties, fashion technology, haarsnit, industriële controle, inrichting parken en tuinen, IT-netwerkbeheer, koken, lassen, metselwerk, mechatronica, plafonneren/pleisterwerk, schilderwerk en decoratie, schoonheid, schrijnwerk, serveerkunde, vrachtwagenbestuurder, web technologies.

In elke finale strijden zes tot acht talenten tussen 17 en 25 jaar uit de preselecties van de afgelopen maanden. Ongeveer 800 jongeren uit het hele land en met een diverse achtergrond hebben deelgenomen.

Voor wie?

 • Leerlingen van het zesde leerjaar tot het hoger onderwijs om tientallen beroepen te ontdekken.
 • Werkzoekenden die een opleiding of omscholing zoeken.
 • Leerkrachten om educatieve workshops te volgen of ideeën op te doen voor stages of bezoeken met hun leerlingen.
 • Gezinnen om hun kinderen beter te ondersteunen bij het maken van een positieve keuze voor een verrijkende persoonlijke en professionele toekomst.

Praktisch

 • Ciney Expo, Rue du Marché Couvert, 3 te 5590 Ciney
 • 8 en 9 november 2021, gratis toegang van 9u tot 17u
 • Volledige programma op www.worldskills.be
 • Gratis pendelbussen vanuit het station van Ciney.
 • Covid Safe Ticket verplicht voor iedereen boven 16 jaar
 • Inschrijving via ticketingsysteem (gratis toegang) op het platform http://tickets.worldskills.be

PERSCONTACTEN

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).

Persbericht in het NL

PDF - 247 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).