Annulering EuroSkills Graz 2020

Het Europees beroepenkampioenschap zal niet doorgaan in de maand januari van volgend jaar. Het evenement, dat oorspronkelijk gepland was voor september 2020, werd al een eerste keer uitgesteld om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen. Een grote ontgoocheling voor de 20 jonge deelnemers van het Belgian Team die door WorldSkills Belgium verder begeleid zullen worden.

[communiqué de presse en français]

7 oktober 2020 - WorldSkills Europe en het organisatiecomité van EuroSkills Graz 2020 delen mee dat “de COVID-19-situatie in Europa verergerd is en dat er de afgelopen drie weken strengere maatregelen zijn genomen”.

Door de terugtrekking van steeds meer deelnemende landen, is het aantal deelnemers de laatste dagen met 40% gedaald. Andere annuleringen werden verwacht. De planning van EuroSkills 2020 stond dan ook op losse schroeven. Het werd haast onmogelijk om alle andere jongeren een inspirerend beeld van professionele en menselijke uitmuntendheid te geven.

“Het is eveneens een enorme ontgoocheling voor de 20 jongeren van het Belgian Team. Zij waren zich volop aan het voorbereiden voor de wedstrijd. Maar op een bepaald moment moet je de realiteit onder ogen durven zien. Voor een aantal beroepen waren er niet meer voldoende deelnemers. Het is alsof je een voetbalwedstrijd met zeven tegen zeven in de Champions League zou spelen. Dat heeft geen enkele zin”, getuigt Francis Hourant, directeur van WorldSkills Belgium.

Het team van WorldSkills Belgium blijft de nodige ondersteuning bieden aan de twintig ontgoochelde deelnemers en hun Experts die het beste van zichzelf gegeven hebben. “Allemaal verdienen ze het om dit slecht nieuws om te zetten in een motivatie voor de toekomst, met name door hen opleidingsmogelijkheden te bieden en voor te stellen als Ambassadeurs van hun beroep”.

De Startech’s Days 2020 op zondag 29 en maandag 30 november in Ciney Expo gaan voorlopig nog wel door. Het aantal toeschouwers en deelnemers zal wel beperkt worden. In totaal worden er 26 finales en een dertigtal animaties aangeboden aan de bezoekers die de gezondheidsrichtlijnen dienen te volgen. Via WEB TV wordt 4 x 3 uur van het evenement uitgezonden zodat zoveel mogelijk mensen bereikt worden.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s.

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 83 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 30 lidstaten).

Persbericht NL

PDF - 300 Kb

Communiqué de presse FR

PDF - 308 Kb

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).