16 'Red Bears' vormen het Belgian Team 2019 - Vier maanden om zick klaar te stomen voor Kazan

De namen van de jongeren die België zullen vertegenwoordigen op de WorldSkills Kazan 2019, het wereldkampioenschap voor beroepen, worden vanavond bekendgemaakt. De ‘Red Bears’ – de naam van het Belgian Team van beroepen – hebben vier maanden de tijd om zich klaar te stomen en hun vaardigheden bij te schaven. Professionele coaches staan hen bij om hun techniek tot in de puntjes te verfijnen. Ze hebben slechts één doel voor ogen: de beste zijn in hun vak.

De zestien jongeren hebben al een hele weg afgelegd om tot het Belgian Team te behoren. Begin 2019 hebben ze met succes de voorselectie doorstaan. Halverwege maart namen de jongeren deel aan het Belgisch kampioenschap voor Beroepen tijdens de Startech’s Days 2019. In hun vak behaalden ze allemaal een podiumplaats. 

Op 30 en 31 maart namen ze, net als alle andere medaillewinnaars van het Belgisch kampioenschap, deel aan een residentiële stage rond personal management (soft skills). Nadien kregen de jongeren een technische opleiding van de experts van WorldSkills Belgium. ​ Dit unieke opleidingsprogramma biedt hen een echte meerwaarde in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Nu zijn ze dus geselecteerd om deel uit te maken van het team dat België zal vertegenwoordigen in veertien competities tijdens de wereldkampioenschappen voor beroepen, WorldSkills Kazan 2019, van 23 tot 26 augustus! Net als professionele atleten hebben de jongeren nu vier maanden de tijd om zich klaar te stomen en hun vaardigheden bij te schaven. Professionele coaches helpen hen om hun techniek tot in de puntjes te verfijnen. Ze hebben slechts één doel voor ogen: de beste zijn in hun vak.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? Ontdek dit alles in de onderstaande download van het persbericht.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over WorldSkills Belgium

WorldSkills Belgium is de Belgische organisatie voor de promotie van technische en technologische beroepen, met name via wedstrijden van hoog niveau die elk jaar in België georganiseerd worden, de zogenaamde Startech’s. 

WorldSkills Belgium is de Belgische vertegenwoordiger van WorldSkills International (een wereldwijde organisatie met 85 lidstaten) en WorldSkills Europe (de Europese organisatie met 31 lidstaten).